Blog

ZZP Dienstverlening

De Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) is een belangrijk aspect voor ZZP’ers en hun opdrachtgevers in Nederland. Het biedt duidelijkheid over de arbeidsrelatie en helpt schijnzelfstandigheid te voorkomen. De Nederlandse Payroll Maatschappij kan ondersteunen bij het naleven van deze wetgeving, door risico’s te minimaliseren en te zorgen dat zowel jij als opdrachtgever en ZZP’ers voldoen aan de vereisten van de wet DBA. Dit zorgt voor een zorgeloze samenwerking en een sterke basis voor het MKB om met zelfstandige professionals te werken.

Kortom, de ZZP Dienstverlening van DNPM kan een slimme keuze zijn als je niet de administratieve lasten van werkgeverschap wil.

Uitbesteden salarisadministratie

Het uitbesteden van de salarisadministratie kan een efficiënte oplossing zijn voor bedrijven die tijd en middelen willen besparen. Door deze taak over te dragen aan DE Nederlandse Payroll Maatschappij, kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten terwijl ze verzekerd zijn van nauwkeurigheid en naleving van de regelgeving. Met gunstige tarieven per salarisstrook, biedt DNPM een kosteneffectieve service die de complexiteit van de salarisverwerking vermindert en bedrijven helpt om zich te richten op groei en ontwikkeling.

Kortom, het uitbesteden van de salarisadministratie kan een slimme keuze zijn niet de administratieve lasten van werkgeverschap wil.

Uitzenden of detacheren

Bij het kiezen tussen uitzenden en detacheren is het belangrijk om de verschillen te begrijpen. Uitzenden biedt flexibiliteit en is vaak gericht op kortetermijnopdrachten zonder de zekerheid van doorbetaling tussen projecten door. Detacheren daarentegen, biedt vaak een vast contract met langdurige, specialistische projecten en doorbetaling tussen opdrachten. De keuze hangt af van de behoeften van zowel werkgevers als werknemers, waarbij zekerheid en de aard van het werk belangrijke overwegingen zijn.

Kortom, uitzenden of detacheren kan een slimme keuze zijn als je personeel wilt inhuren zonder de administratieve lasten van werkgeverschap.

Payroll

Bij payrolling neemt een payrollbedrijf, zoals De Nederlandse Payroll Maatschappij (DNPM) de werkgeverslasten en het werkgeversrisico op zich. Jij huurt de werknemers in voor je bedrijf, maar DNPM is hun officiële werkgever.
Werkgeverslasten omvatten zaken zoals contractopstelling, salarisbetaling en loonheffingen. Werkgeversrisico heeft betrekking op ontslag of ziekte van de werknemer.

Kortom, payrolling kan een slimme keuze zijn als je personeel wilt inhuren zonder de administratieve lasten van werkgeverschap.

Wat is payroll nu eigenlijk?

Snel vertaald is payroll het uitbesteden van het complete juridische aspect van het werkgeverschap. Maar vanzelfsprekend betekent het veel meer. Meer flexibiliteit, meer vrijheid, meer binding met jouw medewerkers en voor jouw minder risico’s.

Payroll, hoe werkt het?
De selectieronde van het personeel ligt volledig bij jouw als werkgever. Bij een akkoord met jouw toekomstige medewerker meldt je dit bij De Nederlandse Payroll Maatschappij.

Lees meer

Meebewegen met de flexibele arbeidsmarkt

De Nederlandse Payroll Maatschappij laat jouw personeelsbestand meebewegen met de markt. Selecteer zelf je personeel, wij verzorgen de rest.

Payroll is het uitbesteden van administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap betreffende het vast en tijdelijk personeel. Steeds meer werkgevers kiezen voor het gemak van payrolling. Het aantal personen dat dagelijks via payrolling ingezet wordt, is maar liefst 144.000 personen. Een aantal dat nog steeds stijgend is.

Lees meer

Payrolling

Meer flexibiliteit en minder risico

Bij payrolling neemt De Nederlandse Payroll Maatschappij alle administratieve verplichtingen en risico’s, die nu éénmaal horen bij het werkgeverschap, deskundig en snel uit handen. Dat betekent voor jou, als ondernemer, meer gemak, flexibiliteit, zekerheid, collectieve voordelen én minder risico.

Je werft je eigen medewerkers en meldt ze bij ons aan. Vanaf dat moment verzorgen wij alles voor je.

Lees meer

Payroll

payrollingPayroll, ook wel payrolling genoemd, is het uit handen geven van de verantwoordelijkheid van het werkgeverschap. Dit betekent dat het payrollbedrijf, in dit geval De Nederlandse Payroll Maatschappij,  de juridisch werkgever wordt van de betrokken werknemers. Met payrolling heeft u de de mogelijkheid de gehele personeel-, arbo- en loonadministratie uit handen te geven an derden en heeft u een afdeling Personeelszaken op afstand.

Als u kiest voor het uitbesteden van payrolling aan De Nederlandse Payroll Maatschappij (DNPM) dan weet u zeker dat uw medewerkers in goede handen zijn.

U houdt altijd zelf de regie over uw medewerkers. U doet zelf de werving en selectie van nieuwe medewerkers en maakt met uw personeel zelf alle werkafspraken. Indien u dat wenst kunt u de werving en selectie ook uitbesteden aan DNPM.

De Nederlandse Payroll Maatschappij neemt het gehele juridisch werkgeverschap over en zorgt voor het opstellen van arbeidscontracten, verlofregistratie, verzuimbegeleiding, pensioenen et cetera. Hiermee bevrijden wij werkgevers van alle arbeidsrechtelijke risico’s die er nu eenmaal zijn bij het werken met personeel. Het werkgeversrisico ligt daarmee bij DNPM.

Daarnaast beantwoorden wij de vragen van uw medewerkers met betrekking tot hun contract, veranderende wetgeving, salaris en cao’s. DNPM vormt als het ware de personeelsafdeling van uw organisatie, met het enige verschil dat wij op afstand werken.

DNPM biedt u de mogelijkheid om de flexibiliteit in uw bedrijf terug te brengen, zodat u de focus kunt leggen op activiteiten waar u als ondernemer goed in bent: ONDERNEMEN!

De Nederlandse Payroll Maatschappij biedt u vooraf duidelijkheid

Indien u gebruik wenst te maken van de diensten van De Nederlandse Payroll Maatschappij dan is het goed dat wij een kennismakingsgesprek in plannen. In dat gesprek nemen wij alle wensen eisen van u op. U ontvangt daarna van ons, aan de hand van dit kennismakingsgesprek, een duidelijke offerte met daarin de voorgestelde tarieven.
Als wij van u een akkoord hebben op deze aanbieding gaan wij voor u aan de slag. Eens per periode (per week, maand of periode) ontvangt u van ons een factuur met daarin de opgenomen posten, zoals dat van te voren met u is afgesproken en schriftelijk is vastgelegd. U heeft bij De Nederlandse Payroll Maatschappij achteraf geen verrassingen.